top of page
Zoeken

Neem toch even de tijd…

voor jezelf én om een nieuwe balans te vinden!


Veel (werk)stress?!

Sinds het uitbreken van de Coronacrisis zijn veel mensen om mij heen super gestrest. Hoe maak ik mijn uren nu ik thuis ook voor juf moet spelen? Een groot deel van mijn werk is weggevallen, wat vindt mijn baas ervan dat ik minder te doen heb? Wat is de beste online tool ter vervanging van een bijeenkomst die ik zou organiseren? Waarom ben ik zo moe van het vergaderen via Skype? Het lijkt wel alsof iedereen vanaf de eerste dag dat er thuisgewerkt moest worden van zichzelf verwacht optimaal te functioneren.


En niet alleen dat… Je hebt nu toch tijd over? Per slot van rekening heb je geen reistijd meer en in het weekend kan je toch niet met vrienden afspreken. Op Instagram zie je anderen die deze kans grijpen om hun huis te Marie Kondoën, terwijl ze Russisch leren om daarna te crossfitten op hun balkon. Zij doen het toch ook? Waarom zou jij deze periode niet aangrijpen om jezelf eens extra te ontwikkelen? Dus je neemt je voor nu eindelijk eens goed te leren koken of de met onkruid overwoekerde tuin aan te pakken.


En je wordt ook nog eens bestookt met interessante aanbiedingen van ‘gratis’ coachingsgesprekken tot webinars om te leren hoe je paaseieren kan schilderen. Je voelt je gestrester dan ooit!


Ook ik trap in deze valkuil… Zo heb ik (me) al:

  • twee webinars gevolgd - beiden totaal niet interessant;

  • aangemeld voor online yoga - nog niets mee gedaan…;

  • een online consult gehad over hoe ik mijn krullen het beste kan stijlen - heel leerzaam (ik zit binnen, niemand ziet mij, maar mijn krullen vallen beter dan ooit ;-)

Wees lief voor jezelf!

Maar vergis je niet, dit zijn stressvolle tijden. Niemand weet precies hoe lang deze crisis gaat duren en hoe de wereld er daarna uitziet. Misschien maak je je wel zorgen over je eigen gezondheid of die van familie en vrienden. Daar komt nog eens bij dat je op afstand moet leren werken, je kinderen moet onderwijzen én entertainen en je dag en nacht bij elkaar op de lip zit of je juist helemaal alleen bent. En veel activiteiten waardoor je normaal ontspant mogen nu even niet, zoals uitwaaien op het strand of op het terras met vrienden een goed glas wijn drinken. Het is oké om je gestrest te voelen en minder grip te hebben op je emoties en het leven. We zitten namelijk met z’n allen in een ontzettend bizarre situatie…


In tijden van stress is het nóg belangrijker om goed te ontspannen en is het zelfs essentieel om lief voor jezelf te zijn! En in plaats van continu het nieuws te volgen of iedere vrije minuut op Instagram te zitten, neem even de tijd om na te denken hoe je goed voor jezelf kan zorgen en kan ontspannen. Lees bijvoorbeeld eens een boek. Gewoon eentje waar je zin in hebt en niet die ene die al 1,5 jaar, half gelezen, naast je bed ligt en die niet om door te komen is. Ga eens wat vaker in bad. Luister muziek en dans door de kamer. Doe een powernapje, gewoon lekker ingepakt onder een deken in de tuin. Of doe iets anders waar jij nu heel blij van wordt!


En geef jezelf even de tijd om een nieuwe balans te vinden…

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page